Gratis proefles!

Ik heb een zittend beroep, en wil toch graag in beweging blijven

Small group training ondanks artrose, ik kan na 29 jaar weer sporten!

Topfitt is niet alleen goed in personal training, maar ook tijdens de small group training is de persoonlijke begeleiding erg fijn. Er wordt altijd goed gekeken of je de oefeningen op de juiste wijze uitvoert.

Succesverhaal

Hieronder het succes verhaal van Daniëlle de winnares van het online coaching programma (upgrade yourself) van topfitt!

Daniëlle heeft een top resultaat neer gezet (in maar 16 weken) en mag trots zijn op zichzelf!

Wij vinden het super dat we haar foto’s met iedereen mogen delen want dit is natuurlijk niet vanzelf sprekend.

Het verhaal:

Jeuh! Wat gaaf! Ik had 16 weken online coaching gewonnen bij Topfitt! Ik had al een jaar niet meer gesport en wilde wel sporten, opletten met eten maar stelde het steeds maar uit.
Ik zat niet lekker in mijn vel, vaak last van een opgeblazen gevoel in mijn buik en moe, lusteloos. Daar moest toch echt eens verandering in komen en hoe gaaf is het dan als je zo’n prijs wint en aan de bak mag gaan.
Ik kreeg eerst een intakeformulier met daarin alles wat ik at, wat beter kon en vooral wat mijn doel was.
Nou, dat was dus wel duidelijk!

Veel mensen om me heen begrepen het niet zo, ik was toch helemaal niet te dik en/of ze wel goed naar mij gekeken hadden.
Ik had het gevoel dat ik constant moest verdedigen waarom ik dit ging doen. Daar baalde ik wel een beetje van..
Ik wilde wat afvallen, strakker worden en vooral mezelf weer fit voelen, iets wat ik iedereen kan aanraden.
Ik kreeg voordat ik begon nog een gesprekje met Lucien over voeding, etiketten leren lezen etc.
Ik heb echt allerlei diëten gevolgd, sapkuren, detoxkuren, atkins, sonja bakker, noem het maar op.
Maar echt etiketten lezen deed ik eigenlijk niet, ik deed gewoon wat er in het boekje stond!

Ik kreeg een trainingsprogramma via de Topfitt-app die Lucien voor mij samengesteld had en ik kreeg een food app waarin ik dagelijks alles in moest gaan vullen wat ik at en dronk.
Zoveel calorieën en dat werd onderverdeeld in een bepaald percentage koolhydraten, eiwitten en vetten.

Ik begon met de trainingen bij Lucien, ik had toch nog geen sportabonnement dus leek het me net zo fijn om bij hem te trainen, dat bleek een heel goede keuze!
Voorwaarde was wel dat ik minstens 3x per week moest gaan trainen anders boek je weinig/minder resultaat.
Ondanks dat ik “druk” was net als iedereen had ik al meteen mijn dagen vastgesteld dat ik zou gaan sporten, maandagavond na het werk en woensdag- en vrijdagochtend meteen nadat ik de kindjes naar school had gebracht.
Dat ging eigenlijk heel erg goed en als ik een keer niet kon kwam ik een dag daarna, geen smoesjes.
De 1e week trainen was pittig, ik was niet gewend om met gewichten te trainen en mijn lichaam was ook niet zoveel gewend.
De 2e week ging al wat beter en ik had de oefeningen beter onder controle.
De 3e week ging goed en ik kon de oefeningen al wat vaker doen of zwaardere gewichten nemen.
De 4e week voelde top! Ik had echt het gevoel dat ik lekker getraind had! Wat ook verslavend werkt.
Elke maand kreeg ik een nieuw trainingsprogramma waardoor je lichaam elke keer weer uitgedaagd werd en je leert grenzen te verleggen, steeds zwaardere gewichten, mijn lichaam voelde sterk en ik was trots dat ik daar nu gewoon 3x in de week zelf aan werkte.
Ondertussen ging het met het juiste voedingspatroon vinden ook steeds beter, in het begin kostte het me wat moeite, zeker ook om aan de benodigde hoeveelheid eiwitten te komen dus ben ik op advies van Lucien elke keer na een training een eiwitshake gaan nemen en dat scheelde weer.
Ondertussen volgde Lucien online mijn voeding en bleef me coachen tijdens de trainingen, zo fijn om toch een stok achter de deur te hebben en als ik vragen had over trainingen of voeding dan hielp hij me daarbij.

Inmiddels heb ik de 16 weken erop zitten en ben ik echt supertrots op waar ik tot nu toe gekomen ben, want ik ben niet van plan om er nu ineens mee te stoppen, dit voelt zo goed!
Ik heb geen last meer van mijn buik, sta ’s ochtends fit op en ben niet moe als ik bijvoorbeeld naar de zolder ben gelopen. Kan je nagaan;-)
En natuurlijk neem ik nog steeds weleens dat wijntje en een gebakje maar eigenlijk krijg ik er nu voortaan sneller last van waardoor ik al dat snoepen wel wil laten!

Ik kan het in ieder geval iedereen aanraden en Lucien is echt een topcoach!
Ik ben blij dat ik deze prijs heb mogen winnen.

Upgrade Yourself veranderde mijn leven

Vorig jaar oktober zag ik een facebook bericht voorbij komen over een online coaching programma van Topfitt. Nieuwsgierig als ik was heb ik een informatief gesprek aangevraagd maar al vrij snel was ik overtuigd. Waar ik niet het geld had voor een personal trainer, was dit een heel ander kostenplaatje.

Aan het begin van het traject moest ik een foto maken, geheel in bikini durfde ik nog niet. Wat voelde ik mijzelf ongemakkelijk. De afgelopen jaren had het feesten toch best zijn uitwerking gehad op mijn lijf en om dat zo op foto te zetten was confronterend. Echter, het gaf wel de motivatie om door te gaan.
De eerste weken leerde ik veel over voeding. Welke producten zijn nu goed en welke niet. Maar ook leerde ik kijken naar de voedingswaarde. Daarnaast stimuleerde Luciën mij om meer krachttraining toe te voegen aan mijn trainingen omdat dit mijn lichaam beter zou shapen.  Een van de grootste confrontaties was dat ik doordeweeks nog niet eens hele slechte voeding er op na hield, maar in het weekend veelal de boekjes te buiten ging wat mijn harde werk van doordeweeks geheel weg nam. Luciën hield mij een spiegel voor, want al het feesten in het weekend (2 tot 3 dagen per week bier) ging mij niet helpen om strakker in mijn vel te komen. Verbieden deed hij het niet, maar de confrontaties waren voldoende om hier toch langzaam van af te stappen. Even als alle chocolade die ik nuttigde. Ik heb geleerd dat ik gerust een keer een stukje chocolade kan eten zonder negatieve gevolgen. Echter de porties die ik vooraf at waren ongecontroleerd en overmatig.

Gedurende de eerste weken merkte ik al snel de effecten van het gezonder leven op. Ik viel niet alleen af, maar kwam stukken beter in mijn vel te zitten. Ik sliep beter, had minder last van eczeem en mijn overgevoelige darmen bleven rustig.

Luciën als coach is prettig, hij luistert naar mijn wensen maar houd het ook realistisch. Ja het is hard werken en ja je dient het zelf te doen (en ja het vergt geduld..). Hij verbied het je niet, immers alles wat je doet blijven je eigen keuzes maar hij houdt mij wel continue een spiegel voor. In mijn trainingen houd hij rekening met mijn wensen en blessures. Elke paar weken krijg ik een nieuw trainingsschema wat het voor mij afwisselend maar vooral leuk houdt.

Koolhydraten verbeteren je nachtrust

Feit of Fabel:

Koolhydraten verbeteren je nachtrust = een FEIT

Het is tijd voor onze volgende Feit & Fabel! Het onderwerp van deze week gaat over twee belangrijke pijlers die essentieel zijn binnen het bereiken van een optimale vitaliteit, namelijk voeding en slaap.
Slaap blijft een van de meest onderschatte pijlers bij het behalen (maar voora look volhouden) van onze doelen. We besteden er gemiddeld bijna een derde van onze dag aan, maar toch hebben we allemaal wel eens last van de nadelige gevolgen van een (te) korte slaap of slechte slaap kwaliteit.
Er zijn vele factoren die invloed uitoefenen op onze slaap. Maar kunnen we onze slaap ook daadwerkelijk beïnvloeden aan de hand van bepaalde voedingskeuzes?

Laten we beginnen bij het begin: Een slaaptekort kan een van de grootste obstakels zijn voor je kracht, energielevel en algehele functioneren. Slechte slaapkwaliteit of te weinig slaap maakt ons vele malen vatbaarder voor stress. Daarnaast reageert zowat elk lichamelijk proces negatief op slechte of te weinig slaap.

Laten we een aantal nadelige gevolgen voor je opsommen:
– Verhoogde eetlust
– Geen verhoogd metabolisme ondanks meer lichaamsbeweging
– Verlaagde testosteronproductie
– Vermindering van cognitieve functies, denk aan slechter geheugen, verlaagd concentratievermogen

Oké, nu weten we wat een aantal van de nadelige gevolgen van slechte slaap zijn. Er zijn daarnaast verschillende manieren waarop we onze slaap kunnen verbeteren. Maar laten we bij de koolhydraten blijven vandaag!

De individuele verschillen qua reactie is per persoon verschillend, maar over het algemeen slaapt men beter met een volle maag. De ideale tijdszone waarin je jouw laatste maaltijd eet is per persoon verschillend, voor de een is dit 1-2 uur voor het slapen gaan, voor de ander is dit 2-3 uur.
Dit kom je alleen te weten door te gaan experimenteren, bekijk wat voor jou werkt!
Koolhydraten in de avond zorgen vaak voor de zogenoemde ‘koolhydraten-dip’. Dit houdt in dat men tot rust komt en slaperig wordt na een koolhydraatrijke maaltijd.
Daarnaast zorgen koolhydraten voor een verhoogde opname van ‘tryptofaan’ in het brein.
Dit word in de avond omgezet naar de stof melatonine. Melatonine is een van de hormonen is ons lichaam wat ervoor zorgt dat we moe worden en behoefte hebben om naar bed te gaan.
Melatonine is de stof dat signalen afgeeft aan alle processen in je lichaam dat het tijd is om je rust te pakken.

Conclusie
We kunnen dus stellen dat koolhydraten wel degelijk van invloed kunnen zijn op het verbeteren van je nachtrust. Dit is slechts een van de vele factoren die van invloed zijn op het verbeteren van je slaap.
Onze tips: Probeer blauw licht (denk aan TV, smartphone, tablet etc) tot zeker een half uur voor je naar bed gaat te vermijden. Blauwe schermen geven het stofje serotonine af, serotonine breekt melatonine af waardoor je minder behoefte hebt om naar bed te gaan. (andersom geldt de omzetting dus ook 😉)
Hebben jullie een onderwerp dat jullie graag terug zien in onze volgende Feit & Fabel? Laat het ons weten in een comment!