Gratis proefles!

Blog / Kennisbank

#benofitgirl

Op alle social media kanalen en op TV komen ze voorbij. De zogeheten “fitgirls” (boys). Meestal jonge meiden met een oneindige glimlach, perfecte platte buik en ronde, bolle billen. Zij geven het voorbeeld hoe jij het ultieme fitte lijf en leven kan krijgen…. Of toch niet?

Lees meer

Hoe donkerder het brood, hoe gezonder het is!

Hoe donkerder het brood, hoe gezonder het is! Dit is iets wat we van kleins af aan horen; wit brood is niet gezond, bruin brood wel. Maar is dat wel zo? Lees snel verder!

Lees meer

Van alcohol word je dik

Het verhaal gaat vaak dat je van alcohol dik wordt. Maar is dit wel zo? Of is het de combinatie van…waar je dik van wordt? Lees snel verder en kom het antwoord op deze vraag te weten!

Lees meer

Suiker is verslavend

De consumptie van suiker neemt wereldwijd enorm toe. Suiker wordt toegevoegd aan vele producten zoals yoghurt, koekjes, nagerechten, sausjes, ontbijtgranen, frisdrank en brood. In combinatie met zout is het een verslavende combinatie. Maar is suiker wel verslavend?

Lees meer

Teveel eiwitten zorgen voor nierschade

Teveel eiwitten consumeren brengt een risico met zich mee, dit is iets wat regelmatig aangehaald wordt. Grote hoeveelheden zouden schadelijk zijn voor botten en nieren en ook een bijdrage leveren aan hart- en vaatziekten. Maar krijg je wel echt nierproblemen van te veel eiwitten?

Lees meer

No pain, no gain

Is spierpijn een teken van een goede training, of kunnen je trainingen ook effectief zijn zonder ooit last te hebben van echte spierpijn?

Lees meer

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Sla deze niet over, want je lichaam gaat over naar de spaarstand en je verhoogt ook nog eens het risico op overgewicht. Dit is een boodschap die je vaak hoort.
Maar is dit ook zo? Lees snel verder

Lees meer

Rekken zorgt voor langere spieren

Wat gebeurt er eigenlijk in een spier wanneer je gaat rekken / stretchen? En kun je spieren verlengen door te rekken? Wil jij het weten?
Lees dan snel verder!

Lees meer

De squat is een bilspier oefening

De squat… een van de bekendste fitness oefeningen. De squat is DE oefening om de bilspieren te trainen! Maar is dit waar? Train je wel met name de bilspier met de squat?

Lees meer

De spaarstand bestaat

De hoeveelheid energie die we dagelijks nodig hebben, gaat voor tweederde op aan onderhoud van het lijf. Dat heet de ruststofwisseling en die wordt vooral bepaald door de spiermassa en de organen (de vetvrije massa). Deze energie wordt bijvoorbeeld gebruikt om organen te laten werken en om het lichaam op temperatuur te houden.

Lees meer

Zijn verzadigde vetten slechte vetten?

Verzadigd vet heeft een slechte reputatie gekregen. Maar vetten zijn niet slecht, je hebt ze zelfs nodig. Vaak wordt er gedacht dat verzadigd vet een slecht effect heeft op het cholesterol. Maar cholesterol is nodig voor het optimaliseren van je hormoonproductie en spiermassa opbouw.

Lees meer

Stress beïnvloed je afvalproces

Feit: Stress is slecht voor alles. Letterlijk alle fysiologische systemen worden beïnvloed door stress.

Wil jij weten wat de invloed van stress is op je training en je voeding? Lees dan verder!

Lees meer

Hoelang duurt een anabolic window?

De Feit of Fabel van deze keer gaat over de anabolic window. Maar wat is dit eigenlijk? En hoelang duurt deze periode?

Het anabolic window is een langdurige periode van meerdere uren, die varieert per trainingscategorie. De duur van die periode neemt af, naar mate je gevorderder raakt.

Klik snel verder voor meer informatie!

Lees meer

Brood maakt je dik

Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van het lichaam. Producten die met name uit koolhydraten bestaan zijn aardappels, pasta en brood, maar ook snoep, fruit en frisdrank. Wanneer koolhydraten door je lichaam verteerd worden, komen ze als glucose (suiker) in je bloed. Ze worden vervolgens opgenomen in je spierweefsel en dit levert dan energie. Wanneer er teveel glucose is, wordt dit opgeslagen als lichaamsvet. Maar wanneer er te weinig koolhydraten worden geconsumeerd, gebruikt het lichaam het eigen spiereiwit als energiebron. En dat wil je natuurlijk ook niet hebben.

Lees meer

Moet je trainen tot spierfalen (vermoeidheid) om progressie te boeken in spiergroei?

Trainen tot spierfalen…de een denkt dat het essentieel is voor de opbouw van spieren, de ander denkt weer dat trainen tot spierfalen het optimale resultaat in de wegstaat. Maar wat is waar?

Lees meer

Crunches zorgen voor een afgetrainde buik

Nog vaak zien we de Tell-Sell reclame voor ons waar mannen en vrouwen met een afgetraind bovenlichaam beweren dat een ab-trainer ervoor gezorgd heeft dat ze met buikspieren rondlopen die er bijna uitspringen. Op dat moment kom je erachter dat jij nog flink aan de bak moet aangezien de zomer er alweer aankomt. Maar lukt dat eigenlijk wel? Buikvet verbranden aan de hand van buikspieroefeningen? We merken dat 75% van onze volgers van mening is dat we deze keer te maken hebben met een fabel, daarin tegen is 25% van mening dat buikspieroefeningen wel degelijk zorgen voor een afgetrainde buik.

Lees meer

Koolhydraten verbeteren je nachtrust?

Het is tijd voor een Feit & Fabel! Het onderwerp van keer gaat over twee belangrijke pijlers die essentieel zijn binnen het bereiken van een optimale vitaliteit, namelijk voeding en slaap.
Slaap blijft een van de meest onderschatte pijlers bij het behalen van onze doelen. We besteden er gemiddeld bijna een derde van onze dag aan, maar toch hebben we allemaal wel eens last van de nadelige gevolgen van een (te) korte of slechte slaap.
Er zijn vele factoren die invloed uitoefenen op onze slaap. Maar kunnen we onze slaap ook daadwerkelijk beïnvloeden aan de hand van bepaalde voedingskeuzes?

Lees meer

Detoxen reinigt ons lichaam?

Deze Feit & Fabel gaat over een hype wat de laatste jaren steeds vaker te horen is. Uit onze social media kanalen blijkt dat 60% van onze volgers van mening is dat deze vraagstelling een feit is en dat 40% denkt dat het een fabel is.

Duizenden mensen detoxen regelmatig om het lichaam te ‘ontgiften’. Maar zorgt een detox kuur hier daadwerkelijk voor? Wij zijn daarom voor jullie in de recente wetenschap gedoken om te kijken wat de voor en nadelen van een dergelijke kuur zijn.

Wat houdt een detox kuur in?

Lees meer

Shaping Challenge

Vandaag zetten we graag deze bruidegom in het zonnetje: Craig is in maart gestart met de Shaping Challenge om super fit op zijn trouwfeest te verschijnen tegenover zijn Robin.

In drie maanden is hij ruim 7 kilo gezakt in gewicht, waarbij het vetpercentage verlagen zijn belangrijkste doelstelling was…

Lees meer

Spelt Pita met Kipgyros

NIEUW RECEPT! De Spelt pita met kipgyros.

Voedingswaarde voor 1 pita:
Kcal: 341
Eiwitten: 30 Gr ….

Lees meer