Gratis proefles!

#benofitgirl

Op alle social media kanalen en op TV komen ze voorbij. De zogeheten “fitgirls” (boys). Meestal jonge meiden met een oneindige glimlach, perfecte platte buik en ronde, bolle billen. Zij geven het voorbeeld hoe jij het ultieme fitte lijf en leven kan krijgen…. Of toch niet?
Mooie kommetjes havermout met mooi uitgelijnde plakjes banaan en vergeet vooral niet de “cheatmeals”. Want ja, je moet natuurlijk wel genieten van het leven. Daarnaast trainen zij 6-7 dagen in de week. Dat moet jij ook kunnen, toch? Deze meiden geven aan dat je geen excuus kunt hebben om niet te sporten. Dat kan jij toch ook.. Willen is toch immers kunnen?

Of toch niet?

Jij hebt (misschien) kinderen, een serieuze baan, een relatie, sociaal leven én een huishouden bij te houden. Dus om 7 uur in ochtend sporten? Wie helpt de kinderen dan naar school? Na het werk moeten ze opgehaald worden van de BSO, dan snel koken, eten, kinderen naar bed en dan ben je blij als je 2 avonden jezelf (nog) naar de sportschool kunt slepen.
Het moeilijke hiervan is dat jij misschien gaat denken, omdat je dit met regelmaat voorbij ziet komen, dat dit de norm is ….

Hoe doen zij dat toch?
Verrassing, niet dus! Deze #fitgirls zijn jong, studeren meestal nog, hebben (vaak) geen kinderen en hebben veel meer ruimte om hun tijd vrij te besteden. Of zij laten alleen de paar momenten uit hun leven zien dat ze een keertje hoog in calorieën eten/ drinken. Alles draait om perfecte foto’s van hun perfecte lijf, vanuit de perfecte hoek genomen, met meerdere filters eroverheen.
Het komt helaas regelmatig voor dat deze meiden een eetstoornis oplopen, omdat ze geobsedeerd bezig zijn met voeding en beweging. Ook zij weten niet goed meer wat nu eigenlijk verstandig voor ze is of aan welke norm ze nu eigenlijk willen voldoen en waarom. Dat is natuurlijk heel triest, maar echt!
Zij verdienen hun geld door jou voor te houden dat jij het ook zou moeten kunnen maar krijgen zelf vaak (ook) ontzettende uitdagingen in het leven… onaangename uitdagingen waarin alles perfect MOET zijn en ze leven van de complimenten/ likes.

Krijgen ze niet meer het aantal likes dan voelen ze zich vaak ongelukkig en eenzaam omdat ze denken dat ze zo moeten zijn.
Eenzaam maar wel met 30.000 volgers (eronder tel je ook niet mee toch?)
Nu lijkt het alsof we de “fitgirls” afbranden. Maar wij weten natuurlijk ook dat zij niet altijd weten welke (negatieve) impact ze kunnen hebben op anderen. Zij weten immers ook niet welke stressoren in jullie leven aanwezig zijn en het is natuurlijk ook super goed dat ze sporten en voedzaam aan het eten zijn.

Ga alleen als man of vrouw, met of zonder baan, met of zonder kinderen, met of zonder relatie, je niet vergelijken met anderen die het in jouw ogen perfect voor elkaar hebben. Er zit zo veel meer achter dat perfecte plaatje op social media dan je in eerste instantie denkt. Als je jezelf vergelijkt, zonder dat perspectief, dan doe je het toch nooit goed. Iedereen is anders, elk lijf is anders, dus houdt op met vergelijken en kijk naar wat jij wel doet en wat jouw lichaam voor jou doet!

Dus geniet van het leven, voed je lichaam en beweeg!
Streef niet naar #fitgirl, maar wordt een persoon die zo goed mogelijk met de stressoren van het leven omgaat.

En ja, wij bij Topfitt hebben heel veel (jonge) meiden begeleid die dit soort lijven hebben gekregen tijdelijk of voor langere tijd.
Meiden die voor een foto shoot getraind hebben en echt laag in calorieën hebben gegeten.
Hiervan weten wij in elk geval dat de juiste informatie aan hen is gecommuniceerd, we nazorg hebben verleend en in het traject altijd gescreend hebben op hoe ze reageren op de sociale druk. Ook is er vooraf, en of nadien gewerkt aan een voedzaam basis voedingspatroon waarin ze weer terug kunnen vallen na een traject bij ons.

Het kan en mag een leuke uitdaging zijn om tijdelijk in een shaping proces te zitten maar weet dat wat je kiest niet of niet lang bij jouw echte leven past.

Wil je geen onzin horen, leren omgaan met stressoren en een proces doorlopen wat wel realistisch is zodat je jouw persoonlijke doelen kunt behalen?

Neem dan eens contact op met ons.